Απολογισμός της 2ης διαδήλωσης μας για το σχέδιο Καλλικράτης


Η 2η διαδήλωση των κατοίκων Κύμης έφτασε στο τέλος της. Σήμερα, όπως και τη Δευτέρα, πλήθος Κυμαίων (και όχι μόνο) παρευρέθησαν και διαδήλωσαν κατά της δημιουργίας ενός Δήμου Γίγαντα από την Κύμη έως το Αλιβέρι.

Η διαδήλωση διήρκεσε αρκετές ώρες (από τις 11:30πμ έως 8:30μμ) με τους παρευρισκομένους να αναμένουν πιστά τις εξελίξεις! Πιο συγκεκριμένα, στις 3:00μμ ο Δήμαρχος Κύμης, Δημήτριος Θωμάς, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ.Εσωτερικών και κατέθεσε για ακόμη μια φορά τα ψηφίσματα και τα αποτελέσματα των συγκεντρώσεων των κατοίκων της Κύμης και των γειτονικών περιοχών. Στις 5:00μμ, το πλήθος κινήθηκε προς τη Βουλή αφού στις 6:00μμ είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής για το σχέδιο Καλλικράτης. Έπειτα από αρκετή ώρα αναμονής...
η επιτροπή κάλεσε το Δήμαρχο Κύμης, Δημήτρη Θωμά, όπου και συναντήθηκε με τους υπεύθυνους. Η συνεδρίαση της επιτροπής ξεκίνησε τελικά στις 6:30μμ και τελείωσε στις 9:45μμ, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια εξέλιξη. Αντίθετα, μας ενημέρωσαν ότι η απόφαση για το αν θα σχηματισθεί Δήμος Κύμης (Κύμη,Κονίστρες) θα παρθεί αύριο το μεσημέρι.

Συμπερασματικά, με συνθήματα και πανό κάναμε αισθητή την παρουσία μας και δώσαμε σε όλους να καταλάβουν ότι θα αγωνιστούμε μέχρι να δικαιωθούμε! Ας ελπίσουμε ότι οι υπεύθυνοι θα ακούσουν τη "φωνή" μας και θα αποφασίσουν με βάση αυτήν και όχι με βάση τα συμφέροντα λίγων.

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημέρωσουμε με νέα ανάρτηση.

Παραθέτουμε οπτικοακουστικό υλικό από τη σημερινή συγκέντρωση:


Σχόλια