Το έργο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, πλαισιωμένο από ολιγομελή ορχήστρα!

"Έχω εντυπωσιαστεί από τον τέλεια  ενορχήστρωση των δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο  των δημάρχων Κονιστρών , Αυλώνος , Διστύων , Ταμυναίων και της αντιπολίτευσης της Κύμης! Πληθώρα δημοσιευμάτων , πλήρως συντονισμένης ορχήστρα , έσπασαν τα μηχανάκια της AGB(παράρτημα Εύβοιας)  με το ύψος της τηλεθέασης!

Το μήνυμα του μαέστρου στην νέα γενιά : Αράξτε στον καναπέ , με το πληκτρολόγιο αγκαλιά και θα κερδίσετε ότι ζητάτε!

Μαέστροι στήνουν μια ορχηστρική συμφωνία όπου κάθε προσωπικό...
σύμπλεγμα, κάθε ιδέα και κάθε ιδιαιτερότητα (αυτο)περιορίζεται κάτω από την (αψίκορη όσο και βασανιστική) ανάγκη τους για επικοινωνία. Επικοινωνιακό, διψασμένο πλάσμα ο άνθρωπος, θυσιάζει ευχαρίστως τις ιδιαιτερότητές του για την κοινωνική αποδοχή. Πόσο μάλλον τα ενοχικά, ντροπιαστικά συμπλέγματα. Ιδίως σήμερα, που οι εξελιγμένες τεχνολογίες επικοινωνίας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε διευρυμένων υπηρεσιών, από οπουδήποτε και οποτεδήποτε, χωρίς να χρειάζεται να ερχόμαστε σε άμεση διαπροσωπική επαφή με τους ανθρώπους που επικοινωνούμε. Κρύβοντας όσα θέλουμε να κρύψουμε και θάβοντας βαθιά μέσα μας τα συμπλέγματά μας.

Θα συνεχίσω αναφέροντας επιγραμματικά τους τίτλους από τα δημοσιεύματα όπως αυτά εμφανίστηκαν στο Σερβιτόρο  της Εύβοιας , (μόνο τον τελευταίο μήνα από όλους μαέστρους και θεατές ) ευχόμενος να μην έχουν γραφεί και σε χαρτί όλα , διότι πλην των άλλων οι εν λόγω μαέστροι θα έχουν συντελέσει και σε μια οικολογική καταστροφή με την κατανάλωση τόσου χαρτιού για να γράφουν τα ίδια πράγματα ! Η αναφορά θα γίνει ανά συνεννοούμενο δήμο για να δούμε τον εμπαιγμό στις τοπικές κοινωνίες αλλά και τις σαφέστατες απαντήσεις των τοπικών κοινωνιών .

    *  Λαθροχειρία στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΤΕΔΚ Ευβοίας καταγγέλλουν δήμαρχοι...11-5-2010
    * Δεν υπέγραψε την καταγγελία για την ΤΕΔΚΕ η Κατερίνα Καράπα...12-5-2010.: εκ παραδρομής μπήκε στους υπογράφοντες το όνομα της κας Καράπα, δημάρχου Ταμυνέων και γραμματέα του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΕ.

Σχόλιο : Αποχώρησε το ένα μέλος της ορχήστρας !

Δήμος Ταμυνέων
   * Για "πολιτικό χουλιγκανισμό" καταγγέλλει η δήμαρχος Ταμυνέων το Δημήτρη Θωμά...6-5-2010  …..  Στη συνεδρίαση αυτή συνέβη όμως ένα πρωτοφανές και προσβλητικό για το   θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γεγονός. Εισήλθε στην συνεδρίαση απρόσκλητος ο συνάδελφος Δήμαρχος Κύμης κ. Θωμάς προκειμένου να  υποστηρίξει την γνωστή άποψη του για την απομόνωση της Κύμης σε έναν μικρό Δήμο. …………. Του επιτρέψαμε όμως να παρακολουθήσει την συζήτηση για να πάρει μαθήματα δημοκρατικού διαλόγου, ελεύθερου και    χωρίς την απειλή της εκσφενδόνισης ποτηριών κατά των διαφωνούντων όπως συνηθίζει ο ίδιος στο δικό του Δημοτικό Συμβούλιο εναντίον όσων έχουν αντίθετη με αυτόν άποψη. Καλώ τον κ. Θωμά να κατανοήσει τον κατήφορο του και να συνέλθει. Σε καμία  περίπτωση δεν θα ανεχθούμε τον πολιτικό τραμπουκισμό του. Ας συμμορφωθεί".
  * Ο εμπορικός σύλλογος Αλιβερίου στηρίζει την πρόταση για ενιαίο δήμο Κύμης - Αλιβερίου...9-5-2010:…
    *  Ανοιχτή σύγκρουση Θωμά και Καράπα για τον "Καλλικράτη"..10-5-2010  : …..       Παρότι είχα ενημερώσει μέσω του κινητού τηλεφώνου μου την Δήμαρχο για την       παρουσία μου στην συνεδρίαση και παρότι η συνεδρίαση ήταν ανοιχτή για το κοινό, η Δήμαρχος με καταγγέλλει για πολιτικό χουλιγκανισμό, …….  Ευχαριστώ πολύ πάντως την Δήμαρχο, που όπως επίσης λέει «μου επέτρεψε να παρακολουθήσω» μια δημόσια συζήτηση….
  * Αντίθετοι οι περιβαλλοντικοί σύλλογοι Κύμης και Αλιβερίου στη δημιουργία ενιαίου δήμου...10-5-2010 :
    *   Δημιουργία δύο ανεξάρτητων δήμων για την Κύμη και το Αλιβέρι.
    *  19 φορείς του δήμου Ταμυνέων τάσσονται κατά της συνένωσης Κύμης και Αλιβερίου..19-5-2010
   * Δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ταμυνέων στηρίζουν τη δημιουργία δύο δήμων και καταγγέλλουν Καράπα.. 11-5-2010 

Αφιέρωση στην δήμαρχο (από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου) :  Καταρρέω κι άλλο πλέον δεν μπορώ Θα ερωτευτώ τον Παπαντρέο, τον Ποπάυ, τον Ζορρό …. Οι δικαιολογίες είναι περιττές Κι από εμπειρίες είχες αρκετές Ε, άιντε, ξεκαθάρισε τι θες!

Δήμος Κονιστρών :


    * Ψήφισμα στις Κονίστρες για τη δημιουργία δύο δήμων στην περιοχή από έξι φορείς του δήμου Κονιστρών...7-5-2010
    * Τ.Σ. Κονιστρών: Δεν συμφωνήσαμε με το ψήφισμα της Κύμης...8-5-2010 Τα 3 από τα 5 μέλη συμφώνησαν όμως
    * Δήμος Κονιστρών: Η πλειοψηφία του Δ.Σ. και των φορέων στηρίζει τη δημιουργία ενιαίου δήμου...14-5-2010
    * Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου για τους νέους δήμους ζητούν δημοτικοί σύμβουλοι Κονιστρών...12-5-2010
    * Αρνητικός ο δήμαρχος Κονιστρών σε νέα συζήτηση στο Δ.Σ. για τον "Καλλικράτη"...16-5-2010
    * Νέα αναπτυξιακή πορεία για την περιοχή βλέπει ο Δημήτρης Παπαναστασίου μέσα από το δήμο Κύμης - Αλιβερίου..18-5-2010  :   Οι αδιέξοδες κινητοποιήσεις και η επαναστατική γυμναστική που έχουν   επιβάλλει στους κατοίκους του Δήμου Κύμης, για τη δημιουργία μικρού Δήμου  με πρόσχημα να είναι «έδρα» η Κύμη, απ' αυτούς που θέλουν τις συνενώσεις    στα μέτρα τους, οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα, ότι εξυπηρετούν προσωπικές   επιδιώξεις και δεν έχουν αναπτυξιακά κίνητρα. 
    * Παπαναστασίου: "Τα ψεύδη και η μαύρη προπαγάνδα έχουν όρια..."20-5-2010 ……. Είναι το πρώτο μεγάλο ψέμα, γιατί ακόμα και αν τα λεωφορεία ήταν 7 (που δεν ήταν), ακόμα και αν ήταν γεμάτα   (που δεν ήταν), ακόμα και αν πήγαν 200 ι.χ. αυτοκίνητα (που δεν πήγαν),   όσο και να προσπαθήσει ένας που ξέρει απλή αριθμητική, δεν μπορεί να    συμπληρώσει τον αριθμό των 1.000 ατόμων. Ακόμα και μετανάστες να χρησιμοποιήσεις, πληρώνοντας τους το μεροκάματο (πράγμα που έγινε), τόσα άτομα αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν μπορείς να συγκεντρώσεις  στην ευρύτερη περιοχή. 
    * Για παραπλάνηση των πολιτών της Κύμης και δημιουργία φανατισμού μιλά ο Δημήτρης Παπαναστασίου...19-5-2010 …   Όμως στην προκειμένη περίπτωση, η επαναστατική γυμναστική την οποία έχουν     επιβάλει τα ιδιοτελή συμφέροντα, σε κάποιους πολίτες, δεν έχουν σχέση με   την προσβολή δικαιωμάτων τους.
    * Θωμάς: "Εμείς... αγνοούμε τους λασπολόγους και τους υπόδικους για κατάχρηση δημοσίου χρήματος...".21-5-2010
    * Καταγγέλλουν το δήμαρχο Κονιστρών οι εργαζόμενοι στο δήμο Κύμης..21-5-2010
    * "Προσβάλετε κ. Παπαναστασίου με τις δηλώσεις σας τους δημότες των Κονιστρών"..22-5-2010 απάντηση της  Συντονιστικής  Επιτροπή Αγώνα για τη δημιουργία δυο ξεχωριστών δήμων Κύμης   και Αλιβερίου 
    * Παπαναστασίου: Μια δημοτική αρχή δεν καταφεύγει σε εκβιασμούς και απειλές......22-5-2010
    * Δήμος Κονιστρών: "Επανήλθαν οι τραμπούκοι"...19-5-2010
    * Για ψεύδη και μηνύσεις εκφοβισμού του δημάρχου Κονιστρών κάνει λόγο η Επιτροπή Κύμης...28-5-2010
Αφιέρωση στον δήμαρχο (από τον Διονύση Τσακνή) : Μες το δικό σου παραμύθι ξαναβρές το το ξεχασμένο μονοπάτι σου , Και ξαναχάσ'το, ξαναβρές το, ξαναπές το το τραγουδάκι σου!

Δήμος Δυστίων


    * Υπέρ δύο δήμων ψήφισε το Δ.Σ. Δυστίων..11-5-2010
    * Θα μας "τρελάνουν" με τον Καλλικράτη στη Βόρεια Καρυστία... 12-5-2010…. Ο Δημήτρης Σταύρου, ………  Όπως προκύπτει από το πρακτικό: 9 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ των δύο   δήμων και 7 υπέρ του ενός δήμου. Στην ψηφοφορία όμως πήραν μέρος και οι   Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων που υποστήριξαν την πρόταση για ένα δήμο,       με αποτέλεσμα η απόφαση να είναι 12 υπέρ του ενιαίου δήμου.  ".
    * Απάντηση του Νίκου Μπότη στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δυστίων...17-5-2010
    * Καταγγέλλουν "τραμπούκικη επίθεση" κατά του δημάρχου Κονιστρών από διαδηλωτές της Κύμης...26-5-2010
Ο  κ. Δημήτρης Σταύρου, Πρόεδρος του Δημοτικού   Συμβουλίου του δήμου Δυστίων……., με την ενεργοποίηση επιστολών   Συλλόγων και φορέων, θυμίζει τη συμπαράσταση προς καταδικασμένα καθεστώτα,  ενώ το περιφερόμενο και εποχούμενο μίσος των σύγχρονων Γκοτζαμάνηδων….  εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας προς το Δήμαρχο Κονιστρών και καλούμε την   ευρύτερη κοινωνία, όποια και αν είναι η θέση της, για το μέγεθος του υπό  ίδρυση Δήμου, να απομονώσει όλους αυτούς που με την συμπεριφορά τους, προκαλούν το Δημόσιο αίσθημα και υπονομεύουν την συνοχή του κοινωνικού   ιστού…Ας καταδικάσουμε όλοι μαζί τους …….

Αφιέρωση στον  πρόεδρο του Δ.Σ. μια και ο δήμαρχος απουσίαζε (?) (από τον Σιδηρόπουλο) : Μια ιστορία θα σας πω για το Μπάμπη το Μπάμπη τον φλου που του ‘λεγες βρε Μπάμπη τι τρέχει εδώ σού ‘λεγε φλου, φίλε μου όλα είναι φλου!

Δήμος Αυλώνος


    * Κατσούλης: Η ένωση της Κύμης και του Αλιβερίου ενισχύουν τη δυναμική των τοπικών κοινωνιών... 7-5-2010
    * Κατσούλης: Ο δήμος Κύμης - Αλιβερίου είναι το μεγάλο πολιτική και αναπτυξιακό διακύβευμα..16-5-2010
    * Καταγγέλλουν "τραμπούκικη επίθεση" κατά του δημάρχου Κονιστρών από διαδηλωτές της Κύμης...26-5-2010  Ο δήμαρχος Αυλώνος, κ. Δημήτρης Κατσούλης :.. Οι  δημοκράτες της Κύμης θα τους δώσουν σύντομα την απάντηση. Οι τραμπούκοι θα   απομονωθούν.    Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Δήμαρχο Κονιστρών, στους  συνεργάτες του και στους δημοκράτες κατοίκους του Μονοδρύου".

Αφιέρωση στον δήμαρχο (από τον Γιάννη Μηλιώκα) : Είδα ένα κόσμο να γκρεμίζεται μπροστά μου είδα να γίνεται γιαπί η γειτονιά μου για το καλό μου ….. Για το καλό μου για το καλό μου ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου πήρε ανάποδες στροφές για το καλό μου!

 Δήμος  Κύμης
  (αναφέρω μόνο τις διαφωνίες για λόγους συντομίας)
    
    *Συζήτηση για τον "Καλλικράτη" από την οργάνωση ΠΑΣΟΚ Κύμης..6-5-2010

Αλήθεια γιατί δεν έγινε ποτέ  αυτή η συζήτηση?

    * Επιστολή διαμαρτυρίας της προέδρου πολυτέκνων Κύμης στο δήμαρχο..  10-5-2010
    * Αντιδρά ο Βελισσαρίου στην επιστολή του δημάρχου Κύμης για τον Καλλικράτη...18-5-2010
    * Δήμος Κύμης: "Έχετε ξεπεράσει και τον Αίσωπο... κ. Βελισσαρίου"...19-5-2010
    * Βελισσαρίου: "'Αποστομωτική' η απάντηση της κ. Μπάτσα"...19-5-2010
    * Η αντιπολίτευση του δήμου Κύμης καταδικάζει τα επεισόδια στο Μονόδρι  27-5-2010  …..      

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεται κανείς ότι στηρίζω με πάθος το δημοκρατικό        δικαίωμα κάθε πολίτη να εκφράζει και να διαδηλώνει ελεύθερα την άποψή του     και καταδικάζω μετά βδελυγμίας το βίαιο τρόπο έκφρασης και λειτουργίας, όπως έγινε στην περίπτωση της τραμπουκικής συμπεριφοράς κάποιων συμπολιτών   μου προς το Δήμαρχο Κονιστρών Δημήτρη Παπαναστασίου, τον οποίο βεβαίως  εκτιμώ απεριόριστα.
    * Λύκος: Να παραμείνει έδρα του νέου δήμου η Κύμη.. 27-5-2010
    * Την έδρα του νέου δήμου στην Κύμη ζητά ο Βλαχογιάννης..27-5-2010      

Τι να  αφιερώσω εδώ ? (από τον Νικόλα Άσιμο) :  Μας ξεπουλήσατε στο γιουσουρούμ για ένα κουστούμ!!

Και κάτι για εμάς που δώσαμε έναν όμορφο αγώνα !

Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε είμαστε λέει το παρατράγουδο στα ωραία άσματα
και επιτέλους σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσαμε στο εξής θα παίζουμε σ' αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα

Κάτω οι σημαίες στις λεωφόρους που παρελάσαμε άλλαξαν λέει τ' ανεμολόγια και οι ορίζοντες
μας κάνουν χάρη που μας ανέχονται και που γελάσαμε τώρα δημόσια θα έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες

Βγήκαν δελτία και επισήμως ανακοινώθηκε είμαστε λάθος μες το κεφάλαιο του λάθος λήμματος
ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε κι οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος

αλλά εμείς απαντάμε :

Δεν κυνηγάμε τα ευρώ και δεν μας έχουν διαβρώ ψάχνουμε γι' άλλο θησαυρό …. Το χάρο καλοπιάνουμε  και δε μας έχει άχτι  ποτέ δεν θα πεθάνουμε  κουφάλα νεκροθάφτη!

Και όπως   θα κατέληγε και ο  Φρόυντ, «σας χαιρετώ εγκαρδίως – και συγχωρήστε με αν οι παρατηρήσεις μου σας απογοήτευσαν».

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ,
Κώστας Νικολιάς – φοροτεχνικός ."

Σχόλια