Καλλικράτης: Απολογισμός με Κουμιώτικη ματιά

Σας παραθέτουμε το άρθρο μιας αναγνώστριας μας, όπως αυτό απεστάλθηκε σε εμάς. Συγκεκριμένα, θα διαβάσετε μια ανασκόπηση των όσων διαδραματίστηκαν εντός Βουλής για το θέμα μας.

"Προχθές το βράδυ, 27 Μαϊου 2010, με ψήφους 156 υπέρ, 112 κατά, και 32 απόντες, ψηφίστηκε στη Βουλή το νέο πολίτευμα της χώρας μας:  Φ Α Σ Ι Σ Μ Ο Σ.

Όσοι από μας παρακολουθήσαμε ολόκληρη τη συνεδρίαση της ολομέλειας για τον Καλλικράτη, βρεθήκαμε μπροστά σε ένα ανεκδιήγητο φιάσκο. Στα πλαίσια της «δημοκρατικής» διαδικασίας της ανοιχτής ονομαστικής ψηφοφορίας, ήταν πολλοί οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο (και μάλιστα χωρίς τροποποιήσεις στο χωροταξικό) ακολουθώντας έτσι τη γραμμή του κόμματος τους, ενώ λίγο νωρίτερα στις ομιλίες τους είχαν εκφράσει ανοιχτά τη δυσαρέσκεια και τις επιφυλάξεις τους ως προς το σχέδιο Καλλικράτης. Στα πλαίσια της ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ λοιπόν, ψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο που «τρίζει από τα θεμέλια».

Όσον αφορά τον τόπο μας, την ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΔΙΚΙΑ που ζήσαμε χθες το βράδυ, τη ΘΛΙΨΗ, την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, και την ΟΡΓΗ που νιώσαμε, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ και ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ όσος καιρός κι αν περάσει. Οι ΚΟΜΜΑΤΟΔΟΥΛΟΙ, ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ, ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ που σενετέλεσαν στην εξαφάνιση του Δήμου Κύμης από τον διοικητικό χάρτη της Ελλάδας, και που ως πληρωμένοι δολοφόνοι δεν θα σταματήσουν αν δεν ισοπεδώσουν τα πάντα, θα μας βρουν μπροστά τους. Θα μας βρουν απέναντί τους, ενωμένους, με το κεφάλι ψηλά και με όλη την οργή που οι ίδιοι μας προκάλεσαν με την προδοσία τους.

ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ. ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝΕ.

ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΥΜΗΣ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ.
ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.

Στον Δήμαρχό μας, που κατάφερε με το έργο του να συγκεντρώσει στο πρόσωπό του το σεβασμό, την εκτίμηση και την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοτών, προερχόμενων από κάθε πολιτικό χώρο, έχουμε να απευθύνουμε τα εξής:

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που στο πρόσωπό σας είδαμε-βλέπουμε-θα βλέπουμε έναν άνθρωπο που αγαπάει τον τόπο του και «τρέχει» γι' αυτόν. Που μας εμπνεύσατε  τη σιγουριά ότι πράττετε το καλό, και μας ενώσατε έτσι σε μια γροθιά να το παλέψουμε, να ασχοληθούμε ουσιαστικά με τα κοινά, και να μην αρκεστούμε να αντιμετωπίσουμε τον Καλλικράτη με προγνωστικά και τσακωμούς στα καφενεία, όπως συνηθίζεται στην επαρχία.

Α Ξ Ι Ο Σ , όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα.

ΕΙΜΑΣΤΕ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.  

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ"

Σχόλια