Για να κλείνουν μερικά στόματα σιγά-σιγά...

Σας παραθέτουμε την επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τη Δημιουργία δύο ξεχωριστών Δήμων, Κύμης και Αλιβερίου, προς τον κ.Παπαναστασίου. Έτσι γιατί πρέπει να κλείνουν μερικά στόματα σιγά-σιγά.

"Κύριε Παπαναστασίου,

«Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε»

Η επιστολή που αναρτήσατε στις 19 Μαΐου στο Διαδίκτυο ίσως να εκφράζει τις επιθυμίες σας, όχι όμως την πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα είναι πως οι δημότες της Κύμης και των Κονιστρών μέσα από τους φορείς που τους εκπροσωπούν (ενεργοί και όχι σύλλογοι- «σφραγίδα»), αλλά και οι ίδιοι προσωπικά, έχουν απορρίψει οριστικά τακτικές και πρακτικές, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Στο δημοσίευμά σας αυτό, με αλχημείες προσπαθείτε να...
παρουσιάσετε τις δυο μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ως ολιγομελείς, υποκινούμενες και εκβιαζόμενες. Αυτό, δεν μειώνει το πρόσωπο το Δημάρχου Κύμης, όπως επιδιώκετε, αλλά τους αγώνες των πολιτών από τους οποίους απουσιάζετε και πολύ περισσότερο προσβάλει τους δημότες των Κονιστρών, τη φωνή των οποίων αρνείστε να ακούσετε.

Ως Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που συστάθηκε από την πρώτη στιγμή των κινητοποιήσεων, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για όσα ανακριβή αναφέρετε και τα καταγγέλλουμε ως εμπαθή και σκοπίμως απαξιωτικά της προσπάθειας που κάνουμε για το καλύτερο μέλλον του τόπου μας.

Η έλλειψη επιχειρημάτων για τη δημιουργία ενός τεράστιου και δυσλειτουργικού Δήμου με έδρα το Αλιβέρι, την οποία προσπαθείτε να επιβάλετε παρασκηνιακά και ο φόβος σας να αντιμετωπίσετε τους ίδιους τους δημότες σας, σας οδηγούν σε ολισθηρά μονοπάτια αναληθειών, που πλήττουν βάναυσα τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη νοημοσύνη των πολιτών.

Σας δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και πολύ περισσότερο σε εσάς και τα φερέφωνά σας, να αμαυρώσει τους αγώνες μας, τους οποίους θα συνεχίσουμε αμείωτα έως την τελική δικαίωση. Και βεβαίως, θα είμαστε περήφανοι, διότι παλέψαμε να την πετύχουμε, με διαφάνεια, ευθύτητα και αδιάσειστα επιχειρήματα.

Μπορείτε να ισχυριστείτε κι εσείς το ίδιο;


Για τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα

Μπάτσα Αρετή
Πρόεδρος Δημ.Συμβ.Κύμης

Πάφρας Αργύρης
Ανεξάρτητος Δημ.Σύμβ.Κύμης

Καράμπελας Δημήτρης
Ελ. Επαγγελματίας

Μπίλιου Αντέλλα
Δημόσιος Υπάλληλος

Σαραφιανού Αμφιτρίτη
Εκδότρια

Λάμπρου Νίκος
Πρ.Ομάδας Εθελοντών Δασ/σης Κονιστρών

Κόκκος Νίκος
Ελ. Επαγγελματίας"

Σχόλια