Ένα άρθρο από μια διαφορετική οπτική γωνία

ΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK, ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟ-ΜΗΧΑΝΙΚΟ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

"Δεν είμαι από Κύμη, είμαι συνεργάτης και μέλος της ομάδας των μελετητών του δήμου σας. Εκτός από τον δήμο Κύμης συνεργάζομαι και με άλλους δήμους – νομαρχίες κ.λ.π , έτσι έχοντας μια γενικότερη εμπειρία από πολλά μέρη της Ελλάδας, πιστεύω πως πρέπει να ακουστεί και μια εκτός Κύμης άποψη. 

Για μένα ένας κύριος λόγος – χωρίς να υποβαθμίζω...
την σπουδαιότητα της ιστορίας και την πλήρη εφαρμογή των κριτηρίων που το πρόγραμμα Καλλικράτης θέτει- είναι η εμπειρία και η ωριμότητα του δήμου Κύμης στις σύγχρονες προκλήσεις - απαιτήσεις για ένα δήμο. Ξέρετε ότι σύμφωνα με τη μελέτη της ΚΕΔΚΕ (και επειδή πολλά ανεύθυνα αμφισβητούνται παραθέτω την ιστοσελίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (http://www.kedke.gr/uploads/katatajhOTA_3kps_300407.pdf) που αφορά την αποτελεσματικότητα των ΟΤΑ στο 3ου Κοινοτικού Π.Σ. στο διάστημα μέχρι τον Απρίλη του 2007, ο Δήμος Κύμης, έχει εντάξει 18 έργα όταν ο μέσος όρος των ενταγμένων έργων για τους ΟΤΑ που έχουν πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων είναι 9 έργα. Ο δήμος Κύμης είναι ο 13ος Δήμος σε προϋπολογισμό ενταγμένων έργων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ σε Πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται στη 240 θέση, μεταξύ των 1034 δήμων της χώρας. Παράλληλα, σε Πανελλαδικό επίπεδο είναι στην 106 θέση σε ανάληψη νομικών δεσμεύσεων, δηλαδή εκτέλεσης και ολοκλήρωσης των έργων και όχι ένταξης τους μόνο στα χαρτιά.Επειδή δεν έχουν ακόμα δημοσιευτεί στο διαδίκτυο τα επίσημα στοιχεία του ΕΣΠΑ δεν θέλω να επεκταθώ στην μετά το 2007 ακόμα καλύτερη θέση του δήμου επιφυλάσσομαι, μια και θα αμφισβητηθεί σίγουρα. 

Επομένως δικαίως είναι ένας από τους 215 Δήμους στην Ελλάδα που κατέχει από πρόπερσι Πιστοποίηση Διαχειριστικής Επάρκειας για το ΕΣΠΑ. Έμπρακτη απόδειξη της ικανότητας που πλέον έχει να διαχειρίζεται και να εκτελεί έργα.

Αυτό είναι ένα εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα το οποίο με την συνένωση θα χαθεί. Επειδή τίποτα δεν χαρίστηκε, επειδή πολλοί άνθρωποι εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου πάλεψαν για να κατακτηθεί αυτή η πρωτιά δεν πρέπει και να χαθεί! 

Καλή επιτυχία!

Ντίνα Χατζηνικολή τοπογράφος μηχανικός"

Σχόλια

  1. Ευχαριστούμε !και κυρίως για την αναφορά στην πηγή ώστε να μην μπορεί να αμφισβητηθεί. Μήπως μπορείτε να θυμήσετε σε κάποιους και τα έργα με προυπολογισμούς ? έτσι για να φρεσκάρουμε την μνήμη τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που είμαι σε θέση να πω και γνωρίζω είναι ότι αν πριν το 2007, είχαμε γύρω στα 8εκ... Το 2007 είχε περάσει τα 20εκ. Η επίσημη έρευνα δεν έχει λάβει υπόψην της διάφορα...ΤΑ ΑΚΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ "ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΤΕ"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου