"Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει τι καταλαβαίνουμε?"

Παραθέτουμε ένα μήνυμα, όπως ακριβώς το λάβαμε από Αναγνώστη μας:

"ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ  ΛΟΓΙΚΑ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ?  

Ως ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτιέμαι :

Γιατί η Δημόσια διαβούλευση για το πρόγραμμα Καλλικράτης  έληξε τον Ιανουάριο του 2010 ενώ το προσχέδιο δόθηκε 28/4/2010?  Θυμίζω ότι η δημόσια διαβούλευση είναι μια τεράστια καινοτομία του Γεωργίου Παπανδρέου που προάγει το δημόσιο διάλογο. Για την υλοποίηση της ιδέας του ο κ. Παπανδρέου κατέφυγε στο διαδίκτυο. Δημιούργησε το www.opengov.gr την ιστοσελίδα του γραφείου του πρωθυπουργού όπου αναρτώνται υποχρεωτικά όλες οι προτάσεις των υπουργών πριν ακόμη έρθουν στο κοινοβούλιο και οι πολίτες καλούνται να πάρουν θέση ώστε να αποτρέψουν κάποιο λάθος ή να συνεισφέρουν δικές τους ιδέες. Μάλιστα μπορούν να...
σχολιάσουν και στο σύνολο και κατ’ άρθρο σαν να βρίσκονται δηλαδή οι ίδιοι στις προπαρασκευαστικές επιτροπές της βουλής!

Διαβούλευση, σύμφωνα με τους θεωρητικούς (και το λεξικό του Μπαμπινιώτη) είναι μια διαδικασία που γίνεται με την προσωπική παρουσία πολλών ανθρώπων σχετικών που συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις, εκφράζουν τις ιδέες, τις σκέψεις και τις αντιρρήσεις τους και καταλήγουν σε κάποιες αποφάσεις. Το να καταθέτει κανείς την όποια άποψη του χωρίς το βάσανο της συζήτησης, του αντίλογου, της ανταπάντησης και να εισπράττει ένα "ευχαριστούμε πολύ" είναι ο,τιδήποτε άλλο (τοποθέτηση, γνώμη, άποψη), διαβούλευση πάντως δεν είναι. Η ρίζα της λέξης "διαβουλέυομαι" σημαίνει: συσκέπτομαι προκειμένου να καταλήξω σε αποφάσεις.

Ποιός και πότε έκανε διαβούλευση στην περιοχή της Καρυστίας . Εξαιρουμένου του Δήμου Κύμης και των φορέων του Δήμου Κονιστρών ? (όχι για να ευλογήσουμε κάποιον αλλά επειδή έτσι είναι)!

·  Δήμος Αυλώνος : Αλλεπάλληλος μονόλογος του δημάρχου στο διαδίκτυο  και αλλεπάλληλες διαφορετικές απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου!

·  Δήμος Διστύων : Μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου (με ψήφους 9 υπέρ των δύο δήμων και 7 κατά)  που ακόμα και αν δεχτούμε την ανακοίνωση του Δημάρχου ότι η απόφαση ορθά περιλαμβάνει και τους τοπικούς συμβούλους σημαίνει ότι στην διαβούλευση συμμετείχαν 19 άνθρωποι. Εγώ τώρα να βγάλω το συμπέρασμα ότι οι δημότες  της Δύστου νοιώθουν την σιγουριά ότι ο σούπερμαν δήμαρχος που θα εκλεγεί , θα καταφέρει να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους  παράλληλα με τους κατοίκους του Μετοχίου .

·  Δήμος Ταμυνέων : Η μεγάλη μου απορία !! Τι έγινε τελικά εκεί ? Υπάρχει μια κατανοητή απόφαση με ψήφους 15 υπέρ των 2 δήμων και 1 ψήφο κατά , υπάρχουν απόψεις  19 φορέων υπέρ των 2 δήμων και ξαφνικά μια νέα απόφαση με ισοψηφία του δημοτικού συμβουλίου! Άρα το Δημοτικό συμβούλιο Ταμυνέων  δεν ξέρει τι θέλει?  Σωστά?

·  Δήμος Κονιστρών : Οι φορείς εκφράστηκαν , ο δήμαρχος  κάνει  ηλεκτρονικό  χαρτοπόλεμο τάχτηκε δε στα πλαίσια του παιχνιδιού  υπέρ των δύο δήμων αλλά με έδρα τις Κονίστρες. Ευτυχώς τουλάχιστον δεν έχουμε διχασμένες απόψεις για την άποψη του δημοτικού συμβουλίου έστω και οριακά έχει μία εκφρασμένη άποψη υπέρ του ενός δήμου

·  Δημόσια τοποθέτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει , οι  βουλευτές των άλλων κομμάτων έχουν ταχθεί υπέρ των δύο δήμων!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ"

Εμείς απλά θα ρωτήσουμε: 
-"ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ;"
-Για να μη σας κουράζουμε, η απάντηση είναι "ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ (όσοι είχαν ταχθεί υπερ μας δεν μας στήριξαν.)"

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΥΣ "ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ" ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου