Δήμος Κύμης-Αλιβερίου | Πρώτη πολιτιστική δράση: Θέσπιση βραβείου Μαυρογιαλούρου!

Χωρίς εισαγωγές, ακολουθεί κείμενο αναγνώστη, που αναφέρεται σε σημαντικά θέματα του νέου δήμου.

"Σαν περιοχή με παράδοση στον πολιτισμό προτείνω η πρώτη μας κοινή ενέργεια (ενόψει των πολλών θεατρικών παραστάσεων προεκλογικά ) είναι να θεσπίσουμε «ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥ». Θα πρέπει  ενδεχόμενα να εξετάσουμε την πιθανότητα να το απονέμουμε και σε εβδομαδιαία βάση. Να δούμε ποιος θα αποδώσει καλύτερα τον ρόλο !

Ο Μαυρογιαλούρος προβάρει τον λόγο του:
«Αγαπητοί μου συμπολίτες, είμαι ευτυχής που αναπνέω τον ζωοκτόνο... (διορθώνει) τον ζωογόνο αέρα της βόρειας Καρυστίας. Δεν είμεθα άνθρωποι των λόγων, είμεθα άνθρωποι των έργων... Θα σας εξαφανίσουμε (διορθώνει) θα σας εξασφαλίσουμε... θα...θα ...θα... σύνθημά μας είναι ένα...» (ακούγεται ένα δυνατό γκάρισμα). (απόσπασμα από την ταινία)

Βέβαια (για την αποκατάσταση της αλήθειας ) ο Μαυρογιαλούρος είχε και το φιλότιμο να παραιτηθεί και να δείρει γυναίκα και κόρη που έκαναν και αυτές τις κομπίνες τους.

Οι γνωστοί σε όλους μας Μαυρογιαλούροι, λόγων  εκλογών βγήκαν και πάλι παγανιά, για να μας πουλήσουν τη γνωστή πραμάτεια.

Σκεφτείτε τι έχουμε να δούμε πάλι!!

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.... τι είχες Γιάννη; τι είχα πάντα!!!
Σωτηρία δεν υπάρχει, διότι ''ο λύκος'' δεν αλλάζει το πετσί του... Όλοι αυτοί θα παλέψουν ώστε ο κόσμος να πάει ξανά να εκλέξει αυτούς που θα διαβάσει σε ένα χαρτί, διορισμένους και ορισμένους από τα κόμματα..

Ευτυχώς, δεν θέλει κόπο, δεν χρειάζονται πολλά μαθηματικά ούτε οικονομικά μοντέλα για να κατανοήσει κάποιος τι έκαναν για τον τόπο μας όλοι αυτοί οι διορισμένοι από το κόμμα άρχοντες.

Δεν αντέχω τους κομματικούς. Δε μ’ ενδιαφέρει αν λέγονται πρασινοφρουροί, ή γαλαζοφρουροί , ή κόκκινο φρουροί ή ότι αντίστοιχο…. Θέλω να είναι Κουμιώτες , Αλιβεριώτες , Κονιστριάτες , Αυλωναρίτες , Δύστιοι φρουροί του τόπου τους. Ενωμένοι και ταγμένοι σε μια μάχη ! Την ανάπτυξη της περιοχής μας. Με βήματα σταθερά και αποτελεσματικά, όχι με μεγάλα λόγια και  επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις !

Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο! Ο κόσμος διψάει πλέον για αλήθεια, πέρα από τα διεφθαρμένα κόμματα και τους θλιβερούς υπηρέτες τους! Θέλουμε δήμαρχο που να ξέρει τον τόπο. Να νοιάζεται για την εξυπηρέτηση και τις ανάγκες τις δικές μας και όχι των κομμάτων. Ας αποδείξουμε επιτέλους ότι είμαστε ακόμη ζωντανοί…"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλια