Ο Δήμος Κύμης απέκτησε το δικό του ΚΕΠ


Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Κύμης Δημήτρη Θωμά, την Παρασκευή 2 Ιουλίου, το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) στην Κύμη.

Το ΚΕΠ βρίσκεται πίσω από την κεντρική πλατεία στα δυτικά της πόλης και στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό κτίριο, το πρώην Σουϊτζόγλου, δωρεά των αδελφών Φιλιώς και Χρήστου Κονά. Το εγκαταλελειμμένο αυτό κτίριο διαμορφώθηκε και εξωραΐστηκε από τον Δήμο Κύμης, όπως και ο περιβάλλοντας χώρος, όπου δημιουργήθηκε μια καλαίσθητη πλατεία, που συμβάλει στην αναβάθμιση
της γειτονιάς. Στην πλατεία τοποθετήθηκε πλακέτα με τα ονόματα των αδελφών Κονά. Η αίθουσα, όπου θα εξυπηρετείται ο πολίτης, βρίσκεται στο ισόγειο και έχει εξοπλιστεί καταλλήλως. Ο πρώτος όροφος στεγάζει την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Κύμης, σε ομιλία του μετά τα εγκαίνια, εξέφρασε την...
ικανοποίησή του που το ΚΕΠ Κύμης ξεκίνησε τη λειτουργία του. Τόνισε, ότι δεν είναι του παρόντος να αναφερθεί στους λόγους της καθυστέρησης, αν και πολλά έγιναν και ακούστηκαν. Απευθυνόμενος στον κόσμο τόνισε, ότι ο Δήμος όλο αυτό το διάστημα έκανε ό,τι μπορούσε για να λειτουργήσει το ΚΕΠ. Υπογράμμισε, ότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα είναι ότι η Κύμη έχει ΚΕΠ, το οποίο άρχισε ήδη να λειτουργεί από την προηγούμενη Δευτέρα.

Στο σημείο αυτό, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στους δωρητές του κτιρίου, τους αείμνηστους Φιλιώ και Χρήστο Κονά.

Το ΚΕΠ για ένα διάστημα θα λειτουργεί με προσωπικό του Δήμου, όπως συμφωνήθηκε πριν ένα χρόνο με το Υπουργείο. Νεότερη απόφαση προβλέπει την πρόσληψη δύο ατόμων, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω ΑΣΕΠ και θα είναι δωδεκάμηνης θητείας.

Αναφερόμενος στα μελλοντικά σχέδια για την αναβάθμιση της περιοχής, είπε, ότι θα αγοραστεί από τον Δήμο το παράπλευρο ακατοίκητο κτίσμα, ώστε να διαπλατυνθεί ο δρόμος και να διαμορφωθεί το κτίριο με αποθηκευτικούς χώρους για το ΚΕΠ και την τεχνική υπηρεσία. Τέλος ευχήθηκε ταχεία και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ο κόσμος που παραβρέθηκε στα εγκαίνια εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του ΚΕΠ, αλλά και για τον εξωραϊσμό της περιοχής, με την δημιουργία της πλατείας «Κονά» σε έναν χώρο που παρέμενε αναξιοποίητος έως σήμερα.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν: η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης Αρετή Μπάτσα, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπάς και Κατερίνα Κουιμιτζή, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης και πολλοί Σύμβουλοι.

ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Πολλά μπράβο για την έναρξη της λειτουργίας του ΚΕΠ στο Δήμο μας! Ήταν κάτι που έλειπε καιρό από την Κύμη μας!

Σχόλια