ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                Αλιβέρι 19-1-2011

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος
 ο Πολιούχος της Κύμης Άγιος Αθανάσιος


Με σκληρή δουλειά, συνεργασία όλου του δυναμικού του δήμου και με σεβασμό στον πολίτη θα κτίσουμε το κοινό μας μέλλον και θα ξεπεράσουμε την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας.
     Το αισιόδοξο αυτό μήνυμα ανήγγειλε στους δημότες ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς στην πρώτη δημόσια ομιλία του, μετά την εκλογή του στο νέο Δήμο, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του εκκλησιαστικού γηροκομείου, χθες, ημέρα της εορτής του Αγίου Αθανασίου και πολιούχου της Κύμης. Την εκδήλωση κόσμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και ο Δήμαρχος Ερέτριας κος Βελέντζας. Επίσης  παραβρέθηκαν οι πέντε  αντιδήμαρχοι του νέου  Δήμου Αρετή Μπάτσα της Κύμης, η οποία και παρουσίασε την εκδήλωση, ο Νικόλαος  Κιούσης του Αλιβερίου, ο Μιχάλης Ρήγας  του Αυλωναρίου, ο Νικόλαος Μπότης του Δύστου και ο Βασίλης Παππάς , καθώς Δημοτικοί και Κοινοτικοί και Σύμβουλοι. Ακόμη  παρίσταντο  εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας του νέου Δήμου και πολύς κόσμος.
Απευθυνόμενος στους δημότες ο κ. Θωμάς ζήτησε την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά, ενώ με έκκλησή του προς την πολιτεία ζήτησε να στηρίξει τον «Καλλικράτη» με συνεχή παρακολούθηση και υλοποίηση του εγχειρήματος.
     Απευθυνόμενος στους δημότες υπενθύμισε, ότι πέρυσι, τέτοια ημέρα, είχε ξεκινήσει ο αγώνας μαζί με τους κοινωνικούς φορείς για την δημιουργία δύο Δήμων στην περιοχή. Κάτι που τελικά η πολιτεία δεν έκανε αποδεκτό και οφείλουμε ενωμένοι να συνεχίσουμε στα νέα δεδομένα.
Σήμερα πρέπει να παλέψουμε και πάλι με όλες μας τις δυνάμεις για αυτήν εδώ την περιοχή.
     *Για να μην κλείσει η ηλεκτρομηχανική της Κύμης, που αποτελεί τον κύριο εργασιακό πνεύμονα της περιοχής μας.
     * Για να μην υποβαθμιστεί, στην  πατρίδα του Παπανικολάου, το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Κύμης και
     * Για να μην απομακρυνθεί η ΔΟΥ από την περιοχή μας.
    Θα  αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο και σίγουρα θα τα καταφέρουμε, γιατί οφείλουμε, είπε, να κρατήσουμε την περιοχή μας όρθια. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προηγούμενη οκταετία, απαριθμώντας τα έργα που έχουν γίνει στον Δήμο Κύμης και υπογραμμίζοντας το γεγονός, ότι ο Δήμος Κύμης  κατόρθωσε να απορροφήσει το 100% των κονδυλίων  που έδωσε το κράτος για έργα και προμήθειες και να επιτύχει την εισροή 24.000.000 € από τα Κοινοτικά Προγράμματα της ΕΕ. Στο σημείο αυτό ανέφερε, ότι ήδη χρηματοδοτήθηκε το έργο ανάπλασης των μονοπατιών στο Δήμο Κύμης, ενώ είναι έτοιμο προς χρηματοδότηση και το έργο για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κύμης. Ο Δήμαρχος  δεν παρέλειψε να τονίσει, ότι ο Δήμος Κύμης ξεχώρισε για την διαφάνεια στα οικονομικά και την χρηστή διοίκηση, υπογραμμίζοντας τον συνεχή ανοικτό δημόσιο διάλογο που είχε με όλους τους δημότες  και διαβεβαιώνοντας, ότι αυτός ο διάλογος θα συνεχιστεί. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε:
             «Φίλες και φίλοι
 Προσωπικά θέλω σήμερα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιά μου τους συμπολίτες μας, γιατί έδωσαν πρόσφατα σε εμένα και στον συνδυασμό μας μια «καθαρή εντολή» και να δηλώσω, ότι και εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε συλλογικά, σε μια λογική προγραμματικών συγκλίσεων, για να κερδίσουμε το στοίχημα για το κοινό μας μέλλον, που θα είναι καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο». Απευθυνόμενος στον κόσμο της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής, τόνισε, ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν και ότι, από την μια μπορούν να δώσουν πολλά στην κοινή προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, αλλά και από την άλλη είναι πολλά αυτά ,που μπορούν και πρέπει να κερδίσουν.
     Στη συνέχεια έγινε η βράβευση των πρώτων μαθητών όλων των τάξεων του Γυμνασίου και  Λυκείου του Δήμου Κύμης, των  επιτυχόντων  στα ΑΕΙ και  ΤΕΙ, καθώς και των διακριθέντων αθλητών . Τα βραβεία παρέδωσαν στους μαθητές και φοιτητές, ο Σεβασμιότατος κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς και οι αντιδήμαρχοι των Δημοτικών Ενοτήτων. Στη συνέχεια έγινε η κοπή της πίττας από τον Μητροπολίτη και τον Δήμαρχο και το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το 3ο ΚΑΠΗ  Χαλκίδας, το οποίο παρουσίασε  ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με ύμνους, κάλαντα και ρεμπέτικα τραγούδια, που ξεσήκωσαν τον κόσμο.
     Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την δεξίωση που ακολούθησε. Στο βάθος της αίθουσας, σε ένα καλαίσθητο χώρο, είχαν τοποθετηθεί τα φαγητά και τα γλυκά ,που είχαν ετοιμάσει οι Κουμιώτισσες, τιμώντας τον Άγιο, πολιούχο της πόλης τους. Είναι ένα έθιμο, που η προέλευσή του χάνεται στα βάθη του χρόνου.
     Το πρωί στο Μητροπολιτικό ναό  του Αγίου Αθανασίου τελέστηκε η θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ. Για την ζωή και τα έργα του αγίου μίλησε στην αρχή της εκδήλωσης η αντιδήμαρχος του νέου Δήμου Αρετή Μπάτσα.



Σχόλια